- Alympus - https://www.alympus.nl -

Testimonials

Howden

Bert Maring, HR-manager van FME-lidbedrijf Howden, maakt al 13 jaar naar volle tevredenheid gebruik van de Inzetbaarheidsmonitor. Alle zaken met betrekking tot kwaliteitscertificeringen, talentmanagement en competenties worden in de online monitor transparant geborgd.

Sturen op continue verbeteringen wordt door de Inzetbaarheidsmonitor [1] makkelijker. Dit leidt tot een verhoogde effectiviteit, verbeterde efficiëntie en multi-inzetbaarheid van de medewerkers. Bij Howden is de managementtool geïntegreerd in bestaande HR-processen, zoals opleiding, training en de beoordelingssystematiek. Hierdoor wordt inzicht in de inzetbaarheid van medewerkers direct vergroot.

Zowel de lijnmanagers als de afdeling HR zien de ‘nut en noodzaak’ in van de tool. Bert Maring realiseert zich dat Howden inmiddels niet meer zonder ‘het overzicht’ kan. “Ontwikkelingen volgen elkaar dusdanig snel op dat het steeds belangrijker wordt om veranderingen goed te monitoren en vervolgens te kunnen sturen op verbeteringen.”

Fontijne Grotnes

Bij het continu verbeteren van de organisatie, het productieproces en de producten is van belang hoe de medewerkers hier naar kijken. Voor een goede indicatie hiervoor maakt Fontijne Grotnes al enkele jaren gebruik van het MedewerkersOnderzoek van FME en Alympus Personeelsadvies. Deze webbased managementtool levert Fontijne Grotnes waardevolle informatie op over haar medewerkers. Hieruit worden concrete acties gefilterd die continue verbetering mogelijk maken.

Prestaties opvolgen en verbeteren
Henk Weber, HR-manager bij Fontijne Grotnes, heeft ervoor gekozen het MedewerkersOnderzoek [2] tweejaarlijks te herhalen, waardoor Fontijne Grotnes de verbeteringen met betrekking tot de gemeten prestatiegebieden – zoals leidinggeven, persoonlijke ontwikkeling, duurzame- en multi-inzetbaarheid, fysieke belasting, opleiding en training – over de jaren heen kan (op-)volgen.

Henk Weber: “Voor mij werkt deze digitale tool als een prima ondersteuning bij het gevoerde en te voeren HR-beleid binnen Fontijne Grotnes. Je moet medewerkers objectief de kans geven om hun input en mening te vragen als het gaat om een bijdrage te leveren aan het continu verbeteren van Fontijne Grotnes.”

Alutech Nederland

Alutech Netherlands ontwerpt, produceert en levert aluminium en stalen brandstoftanks voor de grootste Europese fabrikanten van zware vrachtauto’s en autobussen. Alutech maakt gebruik van de modernste plaatbewerkingsmachines, (robots) lastechnieken en oppervlaktebehandelingprocessen. Drs. J. Duintjer, Managing Director bij Alutech Nederland, over de inzetbaarheidsmonitor:

“Wij maken al jaren gebruik van het softwarepakket Inzetbaarheidsmonitor. Deze gebruiksvriendelijke tool is ontstaan door samenwerking van FME HRM Consult en Alympus Personeelsadvies B.V.. Met de Inzetbaarheidsmonitor kunnen wij zowel in goede tijden (opzetten en monitoren flexibele schil) als in mindere (monitoren van het opleidingsbeleid tijdens en na de deeltijd-ww), de competenties van medewerkers centraal bijhouden, om knelpunten te identificeren.”

Houdijk Holland

Bart Houdijk, Managing Director van Houdijk Holland B.V. in Vlaardingen, maakt al jaren gebruik van de aanwezige expertise binnen FME en haar samenwerkingspartner Alympus Personeelsadvies B.V. “De inzet van interim management [3] leent zich perfect voor zowel ondersteuning bij specifieke projecten als bij tijdelijke vervanging van een functionaris“, aldus Houdijk. “Wij zijn een projectorganisatie. Om kwalitatief en flexibel situaties te kunnen managen maken wij, wanneer nodig, gebruik van interim oplossingen. Zij weten snel precies de goede personen voor ons te vinden. Hiermee kunnen we de tijdelijke behoefte invullen en de geïmplementeerde kennis behouden voor Houdijk”.

Voor Interim HR-oplossingen werken FME en Alympus [3] al tien jaar naar volle tevredenheid samen. Zij voorzien bedrijven op verschillende niveaus van tijdelijke HR-professionals voor aanvullende en/of vervangende expertise of capaciteit.

Over de hele wereld staat Houdijk Holland bekend als marktleider op het gebied van biscuittoevoersystemen. Elke dag passeren miljoenen koekjes, kaakjes of crackertjes de hightech inpaksystemen van Houdijk op hun weg van de oven naar verpakking. Dit gebeurt met de grootst mogelijke efficiëntie en zorg. Houdijk staat bekend om zijn apparatuur, handlingsystemen, besturingssoftware en componenten. De specifieke expertise, die ze over de jaren heen hebben opgebouwd, zorgt ervoor dat Houdijk unieke systemen voor de diverse toepassingen ten behoeve van biscuitfabrikanten over de hele wereld heeft kunnen ontwikkelen.